Artister tidigare

Artister 2017

Mamman & Pappan Mamman och Pappan (Linda och Mathias Dahl) är ett barnmusikband från Sandviken som tar barnen på allvar! Barn säger ofta kloka och finurliga saker och i sin musik tar Mamman&Pappan upp frågor och funderingar som känns aktuella för dem. De har hittills gjort två skivor, "Jag är bra" och "Våga" och båda skivorna är fint illustrerade av Viveka Sjögren. I sina skivproduktioner har de många duktiga gästmusiker med i då de tycker att det är viktigt att barn får höra musik professionellt framförd på riktiga instrument. Jompa Jompa (John Landenfelt) är barnskötare och rappare. Efter flera års arbete med att skapa musik, texter och ramsor tillsammans med barn har han satt ihop en ca 30 min lång rapshow för barn. Jompa – HipHop-sagor berör vänskap, trafiksäkerhet, självförtroende och genus på ett roligt och spännande sätt! TORE and the NO SMOKERS. I 19 år har Sveriges hårdaste barnband med rötter från Gotland åkt runt och spelat sin egen variant av hård barnmusik! Senast skivan ”Kidzmetal” har hyllats bl.a. i nordens största hårdrockstidning och ynglat av sig i ett flertal musikvideos. Bandets trummis, rockade så hårt så Region Gotland tilldelade honom kulturpriset för hans arbete härom året. I Almedalen blir det fullt ös, rökmaskiner, godisregn och extra allt när det avslutar årets festival. Info: www.toreandthenosmokers.se

Artister 2016

Karl-Petters Orkester. Björn & Daniel.

TORE and the NO SMOKERS

Artister 2015

Karl-Petters Orkester
Karl-Petters Orkester

Karl-Petters Orkester

              Emma Nordenstam med band
Pressbild, Emma Nordenstam

Pressbild, Emma Nordenstam

                    TORE and the NO SMOKERS
Pressbild: Tore and the no smokers

Tore and the no smokers

             

Artister 2014

Mamman & Pappan

 

Kråkan och Busarna

 

TORE and the NO SMOKERS

 

Artister 2013

Camilla Håkansson

Camilla Håkansson, Foto Sanna Frohm Som 1-åring stod norrköpingstjejen Camilla Håkansson och sjöng i tvättmaskinen och när hon var 6 år skrev hon sin första låt. Som 16-åring stod hon framför TVkamerorna i programmet Fame Factory och sedermera även i talangprogrammet  Idol. Nu är hon småbarnsmorsa, bor i Kalix och har skrivit en helt egen barnskiva som har blivit hyllad och fått namnet ”Ett barns funderingar”. Barndagen är stolt att presentera en sådan långväga gäst som vi för första gången får se på gotländsk mark!

TORE and the NO SMOKERS

TORE and the NO SMOKERS Sveriges hårdaste barnband har nominerats till Barnens Hjälte, ett pris som KP och Rädda Barnen stod bakom. Barn har tillverkat dockor av de populära bandet och dessa har vunnit Minimello på TV då 180 000 röstade. Sedan 15 år tillbaka har killarna från Gotland åkt runt och lärt 1000-tals barn att rökning är farligt, att mobbning är förkastligt och om konsten att vara sig själv. Så glöm all barnmusik du sett eller hört förut. Det här är rockigt, hårt, cool och rökfritt! I december 2012 fick deras trummis ta emot Region Gotlands Kulturpris och efter flera hyllade fullängdsskivor och musikvideos är det tillbaka på hemöjn med den sprillans nya singel ”Barnens Beskyddare”.

LongKalsong

LongKalsong   LongKalsong är en populär duo från Göteborg som har släppt flera underbara barnskivor och som nu förärar Gotland med ett besök. Senaste skivan ”Maten är klar!” kom 2011 och den grammisnominerade duon har även släppt DVD:n ”Live i Lerum”. Bandet har spelat för barn sedan slutet av förra årethundranden och skall enligt säkra källor hålla på i hundra år till. Duon har genom åren spelat massor i vårt land och är precis hemkomna från en turné i USA. Så Ni förvänta Er en svängig konsert med trallvänliga låtar och roliga rörelser på Barndagens scen!