Artister tidigare

Artister 2018

James Hollingworth
Det är en stor ära för Barndagen att presenterar att grammisvinnaren James Hollingworth från Vetlanda är klar för sommarens festival den 28 juli. James har genom åren gjort massor av klassiska barnskivor som: Barnlåtar (1974), Djurens brevlåda (1976), Halvfemhuset (1980) och Hajar Du (2006). James har även gjort musiken till: Pelle Svanslös (1980), Monchichi (1981) och skrivit musik till både Electric Banana Band och Björn Skifs. 2008 uppträdde han senast på Barndagen och i sommar är det åter dags att han förära oss med ett besök!
Kråkan & Busarna

Barndagen är riktigt stolta att kunna presentera att även Kråkan & Busarna är klara för Barndagen 2018! Det grammisnominerade 5-manna bandet från Sandviken har spelat tillsammans sedan mitten av 2000-talet och har släppt tre hyllade skivor. Första skivan hette Gagga (2006) följt av En jätteliten låg hög (2010) samt senaste skivan Fingret på näsan (2015). Frontfiguren Anders ”Kråkan” Ågren blev känd som Mamma Mus ständiga följeslagare Kråkan på 1980-talet. Hela fem skivor och 150 radioprogram gjordes tillsammans med Thomas Wieslander. Under eget namn släppte han sedan Lille Fille (2001) innan han några år senare fick med sig ett gäng busar på färden. Han tilldelades även kulturpriset i Sandviken (2013) ”för att han osvikligen och största allvar står på barn och ungas sida i sin kulturella gärning”. Så missa inte detta tillfälle att se Kråkan & Busarna LIVE på Almedalens Scen den 28 juli!

TORE and the NO SMOKERS.

Vi kan stolt presentera att vårt husband TORE and the NO SMOKERS även denna sommar tar en sväng till hemön för att rocka på Barndagen den 28 juli! Bandet bildades i Stockholm 1998 och i år firar de 20 rökfria år som band?. Med bandets självbetitlade EP (2000) blev killarna troligen världens hårdaste och rökfriaste band för Barn! Massor av konserter och flera singlar senare släpptes debutskivan Rökning Dödar (2006) som sedan följdes upp med Rökfri Värld (2007) och Nikotinsvin (2009). Bandets trummis tilldelades Region Gotlands Kulturpris (2012) och senaste skivan Kidzmetal kom (2015). Under våren kommer bandet att släppa singeln Tobakskrigarna innan de kommer till ön och rockar i sommar!Det blir fullt ös, rökmaskiner, godisregn och extra allt när de avslutar årets festival. Info: www.toreandthenosmokers.se

Artister 2017

Mamman & Pappan Mamman och Pappan (Linda och Mathias Dahl) är ett barnmusikband från Sandviken som tar barnen på allvar! Barn säger ofta kloka och finurliga saker och i sin musik tar Mamman&Pappan upp frågor och funderingar som känns aktuella för dem. De har hittills gjort två skivor, "Jag är bra" och "Våga" och båda skivorna är fint illustrerade av Viveka Sjögren. I sina skivproduktioner har de många duktiga gästmusiker med i då de tycker att det är viktigt att barn får höra musik professionellt framförd på riktiga instrument. Jompa Jompa (John Landenfelt) är barnskötare och rappare. Efter flera års arbete med att skapa musik, texter och ramsor tillsammans med barn har han satt ihop en ca 30 min lång rapshow för barn. Jompa – HipHop-sagor berör vänskap, trafiksäkerhet, självförtroende och genus på ett roligt och spännande sätt! TORE and the NO SMOKERS. I 19 år har Sveriges hårdaste barnband med rötter från Gotland åkt runt och spelat sin egen variant av hård barnmusik! Senast skivan ”Kidzmetal” har hyllats bl.a. i nordens största hårdrockstidning och ynglat av sig i ett flertal musikvideos. Bandets trummis, rockade så hårt så Region Gotland tilldelade honom kulturpriset för hans arbete härom året. I Almedalen blir det fullt ös, rökmaskiner, godisregn och extra allt när det avslutar årets festival. Info: www.toreandthenosmokers.se

Artister 2016

Karl-Petters Orkester. Björn & Daniel.

TORE and the NO SMOKERS

Artister 2015

Karl-Petters Orkester
Karl-Petters Orkester

Karl-Petters Orkester

Emma Nordenstam med band
Pressbild, Emma Nordenstam

Pressbild, Emma Nordenstam

TORE and the NO SMOKERS
Pressbild: Tore and the no smokers

Tore and the no smokers

Artister 2014

Mamman & Pappan

Kråkan och Busarna

TORE and the NO SMOKERS

Artister 2013

Camilla Håkansson

Camilla Håkansson, Foto Sanna Frohm Som 1-åring stod norrköpingstjejen Camilla Håkansson och sjöng i tvättmaskinen och när hon var 6 år skrev hon sin första låt. Som 16-åring stod hon framför TVkamerorna i programmet Fame Factory och sedermera även i talangprogrammet  Idol. Nu är hon småbarnsmorsa, bor i Kalix och har skrivit en helt egen barnskiva som har blivit hyllad och fått namnet ”Ett barns funderingar”. Barndagen är stolt att presentera en sådan långväga gäst som vi för första gången får se på gotländsk mark!

TORE and the NO SMOKERS

TORE and the NO SMOKERS Sveriges hårdaste barnband har nominerats till Barnens Hjälte, ett pris som KP och Rädda Barnen stod bakom. Barn har tillverkat dockor av de populära bandet och dessa har vunnit Minimello på TV då 180 000 röstade. Sedan 15 år tillbaka har killarna från Gotland åkt runt och lärt 1000-tals barn att rökning är farligt, att mobbning är förkastligt och om konsten att vara sig själv. Så glöm all barnmusik du sett eller hört förut. Det här är rockigt, hårt, cool och rökfritt! I december 2012 fick deras trummis ta emot Region Gotlands Kulturpris och efter flera hyllade fullängdsskivor och musikvideos är det tillbaka på hemöjn med den sprillans nya singel ”Barnens Beskyddare”.

LongKalsong

LongKalsong LongKalsong är en populär duo från Göteborg som har släppt flera underbara barnskivor och som nu förärar Gotland med ett besök. Senaste skivan ”Maten är klar!” kom 2011 och den grammisnominerade duon har även släppt DVD:n ”Live i Lerum”. Bandet har spelat för barn sedan slutet av förra årethundranden och skall enligt säkra källor hålla på i hundra år till. Duon har genom åren spelat massor i vårt land och är precis hemkomna från en turné i USA. Så Ni förvänta Er en svängig konsert med trallvänliga låtar och roliga rörelser på Barndagens scen!